Kunskapsbank

Bra att veta om automatiska smörjsystem

Automatiska smörjsystem är en smidig och effektiv lösning för att minska driftstörningar i roterande maskinutrustning. Istället för att förlita sig på manuell handsmörjning, där den mänskliga faktorn kan ställa till det, kan du med ett centralsmörjsystem optimera mängden smörjmedel och få mer exakt intervalldosering.

Fördelar med automatiska smörjsystem:

Ger säkrare och mer pålitlig smörjning av roterande maskinkomponenter

För att lederna ska fungera så bra som möjligt behövs smörjning för att minska friktion och slitage. I ett automatiskt smörjsystem portioneras en noggrann mängd smörjmedel hydrauliskt ut till friktionspunkter, på så vis förlängs maskinens livslängd och driftsäkerheten ökar. Dessutom minimeras kontakten mellan anställda och maskinparken vilket bidrar till en säkrare arbetsplats.

Vilka olika typer av smörjsystem finns?

Assalub erbjuder smörjsystem med överlägsen prestanda och driftsäkerhet

Assalubs serie av moderna smörjsystem ger dig den mest avancerade smörjningen med många doserings- och tillbehörsalternativ att välja mellan. Vårt produktutbud är perfekt för applikationer inom exempelvis pappers- och massaindustri, gruvbrytning och cementproduktion. På köpet får du expertrådgivning och vår höga servicekänsla.

Välkommen att kontakta oss!