Energi- och kraftindustri

Pannor

Här används våra 2-ledar fettsmörjsystem generellt på transportörer, slussmatare, skruvar mm. Med fördel även på rostrar där smörintervallerna är täta.

Rökgasfläktar

Här används en hel del Assalub B-lubrikatorer för optimal oljecirkulation.

Turbiner och dammluckor

Kan smörjas med 2-ledarsystem

Stokrar

Här rekommenderar vi Assalubs 2-ledar fettsmörjsystem. Fördelen med systemet är att det blir stor skillnad på energiåtgång och hållbarhet för lager och tätningar då vi smörjer utrustningen 2-4 ggr/timme. LubeRight är ett bra komplement när du genom manuell smörjning vill ha kontroll på fettsmörjningen. Det är också utmärkt när kostnaderna för 2-ledarsystem blir för stora.

För övervakning av kritiska smörjpunkter så är LubeMon och WLubeMon en god försäkring för att kritiska lager ska få korrekt smörjning.

Smörjbodar

Här levererar vi mycket tryckluftsdrivna pumpar för fett och olja. Våra 1:6 oljepumpar ger kraft och flöde för att pumpa alla sorters oljor upp till dom tjockaste växellådsoljorna. 1:6 pumpen kan med fördel även användas för NLGI 2 fett för fyllning av fettsprutor eller ren överföring till kärl eller annat.

Den vanligast förekommande fettpumpen är annars 1:65 pumpen med väl tömt. Denna pump används för fyllning av fettsprutor, manuell smörjning eller i automatiska fettsmörjsystem såsom 2-ledarsystem, proggressivsystem eller fettspraysystem.